Иван Костов пита във Фейсбук дали сирийците, идващи у нас, са бежанци

Снимка: БГНЕС

"От прегледа на вторичните източници личи, че се провежда една масирана кампания на информационно затъмнение през медиите. Умишлено се насажда идеята, че сирийците, които преминават на територията на нашата страна, са бежанци, като всъщност става въпрос за нелегални и икономически имигранти. "Контролирано ли е влизането на сирийски бежанци в страната ни?". Това написа в профила си във Фейсбук бившият лидер на ДСБ Иван Костов.

По време на войната в Косово той бе премиер и отказа България да приеме бежанци косовски албанци. Тогавашният министър на отбраната Бойко Ноев разви преди няколко дни тезата, че България трябва да построи стена на българо-турската граница, която по негови изчисления щяла да струва 40 милиона лева.

Ден по-рано Костов обяви създаването на аналитичен център в Новия български университет, наречен Лаборатория за управление на риска, който ще се занимава с рисковете пред националната сигурност на страната. Той обясни, че бежанската вълна е един от проблемите, които аналитичното звено ще проучи.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?