Иван Сергисов стана временно областен управител на Монтана

Иван Сергисов стана временно областен управител на Монтана

Временно изпълняващ длъжността областен управител на Монтана става назначеният само преди дни за зам.-областен управител Иван Сергисов, съобщиха от правителствената пресслужба в сряда.

Правителството е приело оставката на досегашния областен управител Ивайло Петров от ГЕРБ, който миналата седмица обяви, че ще напусне поста в знак на солидарност с уволнените от служебния премиер Огнян Герджиков областни управители на неговата партия.

Миналата сряда служебният кабинет смени седем областни управители, основно представители на ГЕРБ и партиите от Реформаторския блок, с мотива, че те ще участват в изборите. Тогава освободените областни управители на предишните управляващи станаха общо 21 с първата порция промени. Част от отстранените миналата седмица обаче отрекоха това да е така, а Ивайло Павлов заяви, че ще подаде оставка с мотива, че "нямам вяра в това правителство и този премиер - не искам да бъда освободен по същия недостоен начин с неясни мотиви".

До назначаването на титуляр, временно изпълняващ длъжността ще е заместник-областният управител Иван Сергисов, който е представител на БСП.

Сергисов вече е бил зам.-областен управител на Монтана по времето на управлението на тройната коалиция от 2005 до 2008 т., от 1994 г. до 1997 г. също е работил в областната управа.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?