Иванка Тръмп призована в съда заради плагиатство на моден дизайн

Иванка Тръмп, сн. БГНЕС

Иванка Тръмп ще трябва да даде показния по дело, заведено от италиански производител на обувки във връзка с авторските права върху модел от нейната марка. Това постанови в петък съдия Катрин Форест от съда в Манхатън, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС, цитирани от БТА.

Съдийката не се е съгласила с аргументите на адвокатите на Иванка Тръмп, които твърдят, че клиентката им е твърде заета, за да отговори на въпросите за случая. Форест е решила, че дъщерята на президента Доналд Тръмп може да свидетелства не в Ню Йорк, а във Вашингтон, където в момента живее. Иванка, която е и съветник на американския президент, трябва да се яви пред съда до края на октомври тази година.

Обвинението в плагиатство срещу нея и компанията ѝ Ай Ти кълекшън (IT Collection) стана известно през юни 2016 година. Италианският производител на обувки Акуадзура (Aquazzura Italia SRL) твърди, че президентската дъщеря е заимствала дизайна на популярен модел сандали с 10-сантиметрови токчета за над 780 долара. Тръмп пуснала същите обувки под собствена марка Хети (Hettie) за около 150 долара. Техен производител е Марк Фишър холдингс (Marc Fisher Holdings), чиито представители по-рано определиха обвиненията като безпочвени и целящи популярност.

Съдията намира за уместни показанията, тъй като Иванка Тръмп казва, че участва активно във взимането на решения в компанията си. Даването на показания ще отнеме не повече от два часа, посочва АП

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?