Иво Тонев се закани да подаде оставка като шеф на "Левски"

Водят се преговори за финансиране с "Виваком"

Иво Тонев

Председателят на Управителния съвет на футболен клуб "Левски" Иво Тонев обяви, че подава оставка. Тя ще бъде депозирана пред Надзорния съвет на клуба в понеделник. Причината е многобройните критики и обиди по негов адрес през последните месеци.

Бившият директор на "Локомотив" (Сф) все още не е разговарял с другите двама мажоритарни собственици, но намекна, че е склонен да промени решението си, ако бъде убеден от феновете на "Левски".

"За 1 година чух какви ли не неща по мой адрес. След последните два  мача, които бяха изключителни срамни за "Левски", се прокраднаха много писания и намеци. Фейсбук нямам, по форуми не пиша. Продължавам да ходя по улиците свободно, който иска, може да разговаря с мен. Не приемам този вид комуникация (чрез медиите – б.р.), може би съм от по-старо поколение", обясни Тонев.

Шефът на клуба допълни, че по време на неговото управление в клуба са допускани грешки, но всички в ръководството са се стремели да ги отстраняват. Тонев призна, че е имало разминавания в мненията на членовете на Управителния съвет и често се е стигало до спорове по време на заседанията.

"Не бягам, не се отказвам по средата на пътя, но отказвам някой да се гаври с името си. Ако усетя, че феновете ми вярват и че ме подкрепят безрезервно, бих останал и опитал всичко, за да превърнем "Левски" в един добър средноевропейски тим, какъвто трябва да бъде.“Левски“ е печелил и титли, и купи, и пак ще печели. Никога не ми е било фикс идея да бъда сред тези, които вдигат трофеите. За мен по-важното е "Левски" да бъде един добър средноевропейски клуб, структуриран. Крайната ни цел е била винаги да се самофинансираме на 50-60%. Никога не съм се мислел за собственик", каза още Тонев.

"Считам, че най-трудното за "Левски" мина. Ако оттук се управлява и ръководи правилно, може да си върне любовта на хората, които го обичат. Както казах и на сина си: ако бях в агитката в мача срещу Берое, сам щях да се псувам. И на мен не ми хареса продукцията. Но някой да каже, че това е било черно тото, че сме продали мача, за да изкараме пари за козирката... Това няма да го бъде. "Левски" няма финансов проблем. В момента водим преговори с "Виваком", голяма част от тях ги водя аз и ще продължа да го правя. Публична тайна е, че една трета от рекламодателите са наши фирми, на мажоритарните собственици, или на наши приятели. Ще подновим договорите, това не е проблем. "Левски" е осигурен с години напред“, заяви Тонев.

Споделяне

Още от Спорт

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?