Избори в щата Северна Каролина със специално значение за президента Тръмп

Доналд Тръмп по време на митинг на привърженици на Републиканската партия във Файетвил, Северна Каролина

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова избирателите в щата Северна Каролина "да направят първите стъпки" към отстраняване на председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси (която е от Демократическата партия), така че републиканците да си върнат отново контрола над Камарата през 2020 г., предаде Асошиейтед прес.

По думите му "всеки глас, даден за който и да е демократ" през 2020 г. ще бъде "вот за надигане на радикалния социализъм и за унищожаване на американската мечта".

Тръмп говори снощи на митинг на привърженици на Републиканската партия във Файетвил, Северна Каролина. Президентът пристигна вчера, за да подкрепи лично републиканския кандидат Дан Бишъп в един внимателно наблюдаван от анализаторите специален вот, който предстои днес в щата. Бишъп се състезава с демократа Дан Маккрийди за място в Камарата на представителите.

"Първата ни задача сега е гигантска победа във вторник", заяви президентът. Евентуално поражение на републиканец на днешния специален вот в Северна Каролина ще бъде изтълкувано като лош признак за кампанията на Тръмп за преизбиране през 2020 г., отбелязва АП.

Тръмп каза на предизборния митинг, че той предлага "единствената позитивна визия за гражданите на Северна Каролина". Тръмп отдели в речта си особено внимание на имиграционните въпроси. "За да защитите семейството си, трябва да ликвидирате отворените граници", каза той.

Споделяне

Още от Свят