Избраният за председател на ЕНП Жозеф Дол лично подкрепил протестиращите в България

Изпълняващият длъжността председател на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол изрази личната си подкрепа и съпричастността на ЕНП към протестиращите български студенти. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ във вторник в информация свързана с посещението в Брюксел на заместник-председателя на партията Цветан Цветанов.

Подкрепата била изразена по време на откриването на парламентарната асамблея на ЕНП в Брюксел, след като Цветанов и представителите на българските сестрински партии членки на ЕНП запознали Дол с напрегнатата политическа ситуация в България.

От своя страна Жозеф Дол представил ситуацията в България пред делегатите на партиите членки на ЕНП от целия Европейски съюз.

По-късно французинът Жозеф Дол бе утвърден за председател на Европейската народна партия. Дол, който е и председател на групата на ЕНП в Европейския парламент, оглави партията през октомври, по
изричното желание на починалия дългогодишен председател на политическата формация Вилфрид Мартенс. Той бе утвърден днес на поста на заседание на Политическата асамблея на ЕНП в Брюксел със 112 от 124 гласа.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?