Издирван български престъпник е арестуван в Италия

Опасен български престъпник и беглец от правосъдието беше арестуван в Италия, съобщава сайтът "Фоджа тудей".

Според изданието става дума за 36-годишния Васил Костов, който е осъден на 25 години в затвор у нас.  Костов е издирван с международна заповед за арест заради трафик на хора. Той бил задържан вчера в град Сан Северо, докато бил в автомобил "Пежо" в компанията на двама лични охранители. Носел фалшиви документи и по време на ареста заявил: "По-добре да изкарам 10 години в затвор в Италия, отколкото дори една година в български затвор", съобщава БТА.

Българинът се укривал от правосъдието от поне една година. През тези дванайсет месеца се придвижвал от град на град в Италия и следите му непрекъснато се губели. Освен с фалшиви документи, престъпникът се придвижвал винаги и с двама сънародници, които му служели за охранители и които го придружавали в момента на ареста му.

 В последно време Костов  се укривал в областта Емилия Романя и в провинция Фоджа, където от юли насам е пребивавал в градовете Манфредония, Фоджа и Сан Северо.

В операцията по залавянето му участвали полицаи от Манфредония и от Сан Северо.

Васил Костов заедно с други членове на семейството си набирал млади жени, които принуждавал да проституират. Сега се води разследване дали българинът не е замесен в други престъпления на италианска територия.

Споделяне

Още от България