Изказванията на Тръмп срещу печата са опасни и вредни, заяви собственикът на "Ню Йорк таймс"

Изказванията на Тръмп срещу печата са опасни и вредни, заяви собственикът на "Ню Йорк таймс"

Собственикът на в. "Ню Йорк таймс" Артър Грег Сълзбъргър е предупредил президента Доналд Тръмп, с когото се е срещнал преди десетина дни в Белия дом, че изказванията му срещу медиите са опасни и вредни.

"Казах направо на президента, че според мен изказванията му са не само фактор, предизвикващ разделения, но и все по-опасен фактор", съобщи Сълзбъргър на 29 юли в комюнике, в което потвърди, че се е състояла такава среща на 20 юли по искане на Белия дом, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Помолих го да спре постоянните си нападки срещу журналистиката, които според мен са опасни и вредни за нашата страна", добави Сълзбъргър.

По-рано в неделя Тръмп написа туит за срещата.

Той каза, че е имал "много добра и интересна среща" в Белия дом с издателя на в. "Ню Йорк таймс", предаде Асошиейтед прес.

"Прекарахме доста време в разговори за огромното количество фалшиви новини, разпространявани от медиите, и как тези фалшиви новини се трансформират в израза "враг на народа". Тъжно!", написа Тръмп в Туитър.

Той не каза кога се е срещнал с Артър Грег Сълзбъргър.

Тръмп се вбесява от отрицателното медийно отразяване на него и правителството. Той заклеймява новинарските медии като "враг на народа" и ги обвинява в разпространяване на "фалшиви новини".

След като Сълзбъргър пое ръководството от баща си на 1 януари, Тръмп заяви в Туитър, че неговото издигане предоставя на вестника "последна възможност" да изпълни виждането на своя основател за безпристрастност.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?