Изложението “Образование без граници” представя възможности за обучение от цял свят

Международното изложение “Образование без граници” ще събере от 11 до 13 март в НДК представители на висшето и средното образование от цял свят, за да обсъдят най-новите възможности в областта на обучението, езиковите програми, летните училища, работата и пътуването зад граница, програмите за обмен.

Събитието е уникална експозиция не само за региона, но и в световен мащаб. Форумът събира на едно място представители на средното и висшето образование от цял свят и традиционно генерира актуална информация и публичност за всички участващи страни.

Сред основните участници, които се очаква да привлекат вниманието, е известният като “люлка на китайската електронната промишленост“ Университетът за електронни науки и технологии на Китай, както и образователните министерства на Руската федерация и Кипър, които ще предоставят различни стипендиански възможности.

На изложението участват много български училища и университети, което гарантира на всички млади хора огромен избор на неподозирани възможности за обучение и реализация в България или чужбина.

Изложението започва на 11-ти март с официално откриване от 11часа и ще бъде отворено до неделя. Входът е свободен след предварителна регистрация на www.edu-fair.eu или на място в НДК.

В рамките на събитието ще се проведе и дискусия, свързана с мястото на българското образование на фона на динамично развиващия се образователен сектор в Европа. На форума ще участват ректори на български университети, директори на училища, началници на РИО инспекторати от цялата страна, представители на местната власт, министерства и много други.

Споделяне

Още от България