Изоставеното от майка си бебе отива в Център за настаняване от семеен тип

Майката на изоставеното бебе

За тримесечното бебе, изоставено от майка си на 30 юли т.г. пред блок в столичния кв. "Младост", ще се грижат от днес в Център за настаняване от семеен тип в София. Това съобщиха в понеделник от Агенцията за социално подпомагане. Детето ще бъде настанено в центъра след изписването му от болничното заведение, където бе прието.

Тази мярка за закрила е преценена като най-подходяща след обстойно проучване на ангажираната дирекция "Социално подпомагане" и след като липсват близки и роднини, оценени като подходящи да се грижат адекватно за бебето.

 

Не са установени и подходящи приемни семейства на територията на София и област София. Настаняването на детето в приемно семейство от отдалечена област е неприемливо с оглед на идеята мярката за закрила да не попречи на емоционалната връзка между майка и дете.

Майката ще получи помощ в Център за обществена подкрепа, който се намира близо до избрания за бебето Център за настаняване от семеен тип, като при желание майката ще може да общува с детето си. Тя ще получи психологически консултации и подкрепа, определен е и водещ социален работник, както и семеен консултант. Преди да получи тази помощ, жената ще трябва да бъде лекувана.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?