Изпитът за шефове на парното ще е 15 минути

Около 15 минути ще продължи устното събеседване с всеки един от петима кандидати за място в Съвета на директорите в “Топлофикация - София”, научи Mediapool от членове на общинската комисията за избор на човек за мястото на арестуваните Георги Рогачев и Валентин Димитров.

Последният кръг от конкурса ще се проведе на 10 януари в Столична община. Ден по-късно избраният кандидат ще бъде предложен формално пред Столичен общински съвет, а след това и пред Общото събрание на акционерите.

Там той ще има нужда и от подкрепата на министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, чието ведомство държи 42% от акциите в “Топлофикация - София“.

Основното изискване пред бъдещата общинска номинация ще е да може да говори ясно и разбираемо пред голяма аудитория. До последният кръг бяха допуснати Огнян Нечев, Наско Михов, Петър Илиев, Любомир Кичев и Стоян Тодоров. От тях Илиев и Кичев и в момента работят в дружеството, а Стоян Тодоров е работил там.  

Във вторник кметът на София Бойко Борисов съобщи чрез пресцентъра на СО, че основното му питане ще е “как да се оптимизира цената на парното и да се подобри услугата”.  Борисов заедно с председателят на СОС Владимир Кисьов (СДС) са шефове на комисията за избор.

Споделяне

Още от България