Израел пусна 90 палестински затворници

Израелското правителство взе решение да освободи  90полестински затворници в знак на добра воля заради свършващия свещен за мюсюлманите месец Рамадан,предадоха световните агенции.

Всички задържани, които ще бъдат пуснати, принадлежат към движението Фатах, Народния фронт за освобождение на Палестина и Демократическия фронт за освобождение на Палестина. Онези затворници, които са свързани с нападения над израелци, остават в затвора.

Премиерът Ехуд Олмерт съобщи, че предстоящото пускане на затворниците няма отношения към опитите за освобождаване на израелския войник Гилад Шалид, отвлечен през миналата година от ХАМАС. Олмерт напомни, че Израел пуска всяка година от затвора по няколко палестинци в края на Рамадан.

Освобождавайки затворниците, Израел оказва помощ на палестинското правителство на Махмуд Абас в неговото противопоставяне с ХАМАС, които са завзели властта в ивицата Газа. ХАМАС обаче изрази своето недоволство от това, че в списъка на подлежащите на освобождаване затворници са попаднали основно членове на Фатах, съобщава Йерусалим поуст.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?