Израелски войски окупираха бежански лагери в Газа

Израелски части, подкрепяни от бойни хеликоптери, нахлуха в няколко бежански лагера в централната част на ивицата Газа и размениха огън с въоръжени палестинци, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на армията. По-рано днес в Газа бяха убити четирима палестинци, които според армията се опитали да атакуват еврейски селища.

Войниците са нахлули в лагерите Нусейрат, Бурейдж и Магази в рамките на продължаващата борба с тероризма. В тези бежански лагери се укриват палестински екстремисти, които продължават двегодишното въстание за постигане на независимост.

При операцията в Магази, която започнала рано тази сутрин и продължила няколко часа, са били арестувани 13 души, съобщиха палестински източници от силите за сигурност. След призив на мюсюлмански духовници за въоръжена борба в Нусейрат и Бурейдж по улиците наизлезли палестинци, които започнали да стрелят по израелците. По-късно обаче те се разпръснали под огъня на хеликоптери.

По информация на очевидци в бежанския лагер Рафах в югоизточна Газа израелски булдозери са разрушили 23 сгради.

Израелската полиция съобщи, че при друг инцидент е бил застрелян въоръжен палестинец, който проникнал в къща в израелското селище Маор на 5 км от Западния бряг.

Според армията при акции на Западния бряг късно снощи и рано днес са били задържани 15 издирвани палестинци.

Още от Свят

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?