Кабинетът на бърза ръка назначи нов председател на КРС

Ден след като Европейската комисия отправи предупреждение до България, че ще може да я санкционира заради продължителната липса на легитимен ръководител на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), в четвъртък правителството светкавично назначи на поста нов председател. Това е Веселин Божков, който до момента на новото му назначение бе зам.-председател на Комисията за защита на конкуренцията.   

Мандатът на досегашния председател на КРС Георги Александров изтече отдавна и решенията на регулаторния орган могат и да бъдат атакувани заради нелегитимността му на поста. В четвъртък правителството освободи от поста Александров.

Веселин Божков е роден през 1960 г., възпитаник е на руски висши учебни заведения. Завършил е икономическите факултети на Московския държавен университет "М. Ломоносов" и на Киевския държавен университет. Доктор по икономика е от Руската академия за управление, пише в съобщението на правителствената пресслужба.

Преди да стане зам.-председател на антимонополния орган, е бил главен одитор в отделение "Евроинтеграция и средства от ЕС" на Сметната палата, изпълнителен директор на "Фортуна" ООД и др.

Божков е хоноруван преподавател в УНСС, в Българо-датския колеж за търговия и маркетинг, гост-лектор е в Московския държавен университет "М. Ломоносов" и в Мадридския държавен университет. Владее руски, испански и английски език.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?