Отличници

Кабинетът "Орешарски" втори по неодобрение в света през 2013 г.

Кабинетът на Пламен Орешарски е било второто най-неодобрявано правителство в света през 2013 година, показва класацията на международната социологическа агенция "Галъп" - The Gallup Global States of Mind. Проучването е направено на базата на отношението на населението на 137 страни към техните правителства.

Първото място е за правителството в Босна и Херцеговина, което е имало едва 8% одобрение, но общо 91% от жителите на страната отчитат, че властта е корумпирана. На второ място е кабинетът "Орешарски" с 13% одобрение, а 79% от българите са посочили, че властта е корумпирана.

На трето място пак е балканска държава – Гърция. Там изпълнителната власт е с 14% одобрение на правителството, следва Румъния, Перу и Молдова с одобрение от 18%.

Голям процент на хората, които не одобряват правителството си, има още в Чехия, Молдова, Пакистан, Коста Рика, Ямайка, Португалия и Испания.

В доклада на The Gallup Global States of Mind се посочва, че в редица държави правителството е забранило да бъдат зададени част от въпросите в проучването, които засягат мнението на анкетираните за управляващите.

Споделяне

Още от Свят