Кабинетът отмени и спорно решение за Пампорово на правителството "Орешарски"

Кабинетът отмени и спорно решение за Пампорово на правителството "Орешарски"

Правителството на Бойко Борисов отмени още едно спорно решение на кабинета на Пламен Орешарски, този път засягащо ски инфраструктурата на курорта Пампорово, съобщи правителствената информационна служба в сряда.

Миналата седмица кабинетът "Борисов" отмени правителственото решение за разширяване на концесионната площ на Банско.

Двете решения бяха взети от правителството на Орешарски на последното заседание с цел да не се препятства ски сезона.

Решението за Пампорово е взето неприсъствено от кабинета "Орешарски" в последния ден от мандата му, е посочено в правителственото прессъобщение. То не е било включено в протокола от първото заседание на Министерския съвет след приемането му и поради това е било администрирано едва в края на годината, е посочено в съобщението.

С Решение 835/2014 г. се възлага на министъра на земеделието и храните да процедира заявления, постъпили от дружеството, което стопанисва инфраструктурата "Пампорово" АД, за учредяване на сервитутни права върху имоти – горска територия, и да даде предварително съгласие за изменение на действащи подробни устройствени планове.

Според министъра на земеделието и храните, който е вносител на предложението за отмяна на решението, то е било прието в нарушение на основни принципи в административното производство, заложени в Административно-.процесуалния кодекс.

Взетото неприсъствено решение от кабинета "Орешарски" е било за изясняване на статута на терените, които са част от горския фонд по стари преписки от 2003 г. Искало се е още съгласие за изменение на действащи устройствени планове във връзка с изграждане на инфраструктура.

Споделяне

Още от Бизнес