"Как да се справим с миналото, гледайки в бъдещето"

"Как да се справим с миналото, гледайки в бъдещето"

Падането на Берлинската стена е повратен момент в историята на България, Европа и на целия свят. Разпадането на комунистическите режими направи възможно обединението на Европа и постепенното приобщаване на онези, които исторически винаги са принадлежали към нея. И докато ние празнуваме 25 години свобода и отбелязваме 10 години членство в НАТО и 7 години в ЕС, на изток и на запад от нас има страни, които тепърва поемат по пътя на евроатлантическата интеграция.

25 години опит са повод за равносметка: с какви проблеми се сблъскахме, но най-вече как успяхме да ги разрешим? Уникален ли е нашият път и може ли опитът ни с успехите, но и с грешките да е от полза на съседските ни държави и региони в преход?

Инициативата 25 години свободна България, под патронажа на президента Росен Плевнелиев, организира международна конференция под надслов "Как да се справим с миналото, гледайки в бъдещето".

Конференцията ще се проведе на 11 и 12 ноември в София.

В нея ще участват над сто действащи и бивши политици, представители на европейските институции, на медиите и неправителствените организации от Европа и нейното съседство в международна конференция на най-високо равнище с участието на президентите Плевнелиев и Адер.

В рамките на събитието "Как да се справим с миналото, гледайки в бъдещето“ ще бъде отбелязана и 85-годишнината от рождението на българския писател, журналист и дисидент Георги Марков с откриване на негов паметник на площад "Журналист“ в гр. София от 11:00 часа.

Споделяне

Още от България