Калфин потвърди, че ще участва в АБВ на Първанов

Евродепутатът Ивайло Калфин потвърди, че ще участва в гражданския проект на президента Георги Първанов – Алтернатива за българско възраждане (АБВ) и заяви, че формацията ще бъде отворена за всеки, който иска страната да се управлява по различен начин.

Според Калфин твърденията на премиера Бойко Борисов, че България остава без президентска власт, след като Георги Първанов ще формира граждански проект, отразяват сериозните му притеснения.

"Това е част от изключително голямото вълнение, с което премиерът посреща тази новина, очевидно че той е много притеснен от нещо и това се вписва и в трайната му тенденция той да подценява конституционните институции в България", посочи Калфин пред БНР.

По думите му не може институциите да бъдат ликвидирани и цялата власт да се даде само на един човек, защото не се знае кога този човек какви интереси ще има и как ще злоупотреби с тази власт.

"Ние през последните две години вървим упорито към еднолична власт, вчера се стигна до това да се разбере, че без премиера няма да има и околовръстно шосе. Сигурно някой ден ще чуем, че без премиера сигурно няма и да сме били родени," заяви бившият външен министър.

Споделяне

Още от България