Канадски самолет едва избегна удар с летящ обект край Торонто

Канадски самолет едва избегна удар с летящ обект край Торонто

Канадски пътнически самолет с 54 души на борда бе принуден да се отклони от курса си, за да избегне безпилотен летателен обект край Торонто вчера сутринта. Двама души от кабинния персонал са леко ранени, а случаят е най-сериозният по рода си, заявиха представители на канадските въздухоплавателни власти, цитирани от Ройтерс.

Самолетът "Бомбардие Кю 400" на авиокомпания "Портър", който е излетял от Отава, е бил на 2750 метра височина, снижавайки се към летище "Били Бишъп" в Торонто, когато пилотите забелязали безпилотен летателен апарат.

"Двама души от екипажа са извършили избягваща маневра, за да заобиколят неидентифицирания обект", каза Женевиев Корбин, говорителка на Канадската служба за транспортна безопасност. Тя посочи, че обектът най-вероятно е бил безпилотен самолет.

Двама души от кабинния персонал са леко ранени при произшествието, заяви "Портър".

"Първоначалните впечатления на пилотите са били, че пред тях е имало нещо като балон. След проведен разговор с тях има вероятност да става дума за безпилотен самолет", каза говорител на "Портър".

Самолетът е кацнал около 7.30 ч. местно време. Канадската служба за транспортна безопасност е започнала разследване - първият случай, когато тя прави това за произшествие, свързано с безпилотен летателен апарат, заяви Корбин.

Споделяне

Още от Свят

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?