Каракачанов: Предстои създаването на още една група за специални операции

Войската, на която най-много разчитаме, са специалните сили, каза Бойко Борисов

Снимка: фейсбук страница на министър-председателя Бойко Борисов

Предстои създаването на още една група от Силите за специални операции в София, обяви в събота министърът на отбраната Красимир Каракачанов след церемонията по връчване на бойното и представителното знаме на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) и честване на празника на Гарнизон Пловдив.

По думите му това е акт, който слага поредния етап от развитието на нашите Специални сили, започнали от създаването на парашутната дружина до създаването на СКСО. Министърът добави, че развитието ще продължи със създаването на още една група от Специалните сили в София, предаде БТА.

Премиерът Бойко Борисов лично връчи знамето на командира на СКСО генерал-майор Явор Матеев и поздрави всички военнослужещи от гарнизон Пловдив с думите:

"Здравейте, парашутисти! Поздравявам ви по случай връчването на бойното и представителното знаме на Съвместното командване на специалните операции".

Министър Каракачанов пожела на военнослужещите да пазят знамената чисти и неопетнени:

"През последните три години за Българската армия и за Специалните сили бяха положени много усилия и средства, с което до известна степен бе наваксано изгубеното време десетилетия назад. Убеден съм, че вие ще оправдаете вашия девиз "Там, където другите не могат". И не забравяйте един факт, че никъде по света няма пленено бойно българско знаме".

Пловдивският митрополит Николай освети знамената и благопожела само победи и успехи на всички военни, предаде БНР.

Министър-председателят Борисов каза в словото си, че войската, на която най-много разчитаме, са Специалните сили и те вършат най много работа.

"Не беше лесно, имаше много съпротива за това формирование, тъй като трябват допълнителни средства - бронирани машини и оборудване", каза той и добави, че скоро Гарнизон Пловдив ще има нова сграда:

"На 18 март, когато ви е празника, ще бъдете в новата сграда. Вече виждате, че се строи. Да сте здрави, да сте крепки, а на медиите ще кажа, че не дай Боже, ако някога нещо се случи, войската, на която най-много разчитаме, са ето тези. И регионалните конфликти, и в световен мащаб показват, че това са тези, които вършат най-много работа. Да, имаме много скъпи други въоръжени сили, но тези са долу, там, където никой друг не може. Затова пазете се живи и здрави и честит празник".

Министър-председателят отказа да отговаря на журналистически въпроси в Пловдив. Попитан за борбата с коронавируса, каза само: "Работим ежеминутно с Щаба" и отпътува с джипа си заедно с митрополит Николай към духовната семинария, чиято сград бе ремонтирана основно с отпуснатите от правителството 600 000 лева.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?