Кастро още се възстановявал от миналогодишната операция

Кубинският лидер Фидел Кастро продължава да се възстановява след стомашната си операция от миналата година, а държавната администрация работи нормално в негово отсъствие. Това съобщи вицепрезидентът на Куба Хосе Рамон Фернандес, цитиран от официалната агенция Пренса латина, предаде БТА.

Здравословното състояние на Фидел Кастро е държавна тайна, но кубинските власти отричат той да страда от рак в последен стадий, както твърдят източници от американското разузнаване.

Кубински държавници непрекъснато твърдят, че Кастро ще се върне във властта, отбелязва Асошиейтед прес. Съобщенията, че той е в критично състояние са единствено слухове, а много от тях се разпространяват по политическа поръчка, заяви Рамиро Абреу, член на ръководството на Кубинската комунистическа партия, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Кастро се възстановява и внимателно следи вътрешните и международните събития. Откакто бе опериран през юли м.г. и предаде временно властта на брат си Раул, в Куба всичко продължава да е наред и нещата се развиват в съвършено нормално, заяви Абреу.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?