Кери обеща да отслаби зависимостта на САЩ от вноса на петрол

Кандидатът за президентската номинация на демократите Джон Кери заяви, че ако бъде избран за президент, ще отслаби зависимостта на САЩ от вноса на петрол.

На предизборна среща във Флорида той обеща нова енергийна политика, при която Америка няма да зависи в толкова голяма степен от вноса на петрол и която ще помогне да се намалят разходите за американските семейства, съобщи Ройтерс.

Кери се закани да скъса отношенията с онези арабски държави, които не взимат мерки срещу финансирането на терористични организации. Сенаторът Кери коментира и твърденията на журналиста Боб Удуърд, автор на нова книга за подготовката на войната срещу Ирак от администрацията на Джордж Буш, според когото саудитският посланик принц Бандар бин Султан обещал на Буш страната му да намали цените на петрола през ноември преди президентските избори в САЩ, за да му помогне да бъде преизбран.

Кандидатът на демократите за президентския пост, че би било "неприемливо и възмутително", ако администрацията на Буш и Саудитска Арабия наистина са сключили такава сделка. Белият дом и Саудитска Арабия отрекоха.

По БТА

Още от Бизнес

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?