Кирил Добрев не влезе в ръководството на БСП

Кирил Добрев не влезе в ръководството на БСП

След продължителен избор в понеделник през нощта БСП избра ново Изпълнително бюро, в което в крайна сметка не влязоха депутатите Кирил Добрев и Димчо Михалевски. До новото гласуване се стигна, след като контролната партийна комисия беше сезирана от столичните социалисти, че при предишния вот в края на октомври, е имало нарушения при избора на Добрев. Заради това в понеделник вечер Националният съвет (НС) на левицата реши отново да се проведе тайно гласуване с бюлетини, продължило до 23 часа.

За да няма вече никакво съмнение за манипулации, урните са били отваряни пред погледа на всички участници в пленума на трибуната в киносалона на партийната централа на "Позитано“ 20, разказаха социалисти. В гласуването са участвали 125 членове на НС и са установени 2 недействителни бюлетини.

При броенето на гласовете се оказало, че най-голямо одобрение е получила Катя Николова, (99 гласа), следвана от лидера на вътрешно-партийната опозиция в оставка Янаки Стоилов и кмета на Смолян Дора Янкова.

Членове на тясно-партийното ръководство този път станаха и Георги Пирински, който предния път не успя да събере нужните гласове, както и Николай Малинов, издател на в. "Дума“ и председателят на варненската организация Борислав Гуцанов.

В бюрото влезе и неуспелият кандидат на левицата за кмет на София Георги Кадиев, както и Антон Кутев, който става и секретар по медийната политика.

Останалите секретари са Евгений Узунов, Катя Николова, Деница Златев и Корнелия Нинова.

БСП отново остава без говорител, след като Димчо Михалевски, който бе предложен за поста от лидера Станишев, не успя да влезе в ИБ.

Останалите членове са Ангел Найденов, Михаил Миков, Бойко Великов, Явор Гечев, Кристиян Вигенин, Ваня Добрева, Владимир Топенчаров, Димитър Горов и Илия Баташки, които влязоха и в предишното бюро, предложено от Станишев след преизбирането му на конгреса в средата на октомври.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?