Кирил Петков сменя Екатерина Захариева като координатор на инициативата "Три Морета"

Кирил Петков сменя Екатерина Захариева като координатор на инициативата "Три Морета"

Министърът на икономиката Кирил Петков става национален координатор по инициативата "Три морета" и така сменя бившия външен министър Екатерина Захариева, която бе определена на този пост в началото на септември 2020 г. 

Това става преди срещата на върха на участниците в инициативата, чийт одомакин тази година ще е София в началото на юли - дни преди извънреднит епарламентарни избори.

"Три морета" обединява 12 държави членки на Европейския съюз. Това са Австрия, България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения.

Целта е чрез съвместни проекти между държавите да се насърчи сътрудничеството за инфраструктурна, дигитална и енергийна свързаност за постигане на устойчивост, икономически растеж и ускорено социално и икономическо сближаване на държавите, разположени между Балтийска, Адриатическо и Черно море..

Инвестиционният фонд по инициативата "Три морета" разглежда три български проекта за финансиране, съобщи неотдавна Джо Филипс, директор – инвестиции на фонда и представител на "Амбър Инфрастръкчър", която е инвестиционен съветник на фонда, без да посочи кои.

Споделяне

Още от Бизнес

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?