Китай ще намали митата върху над 850 вида вносни стоки от 1 януари

Китай ще намали митата върху над 850 вида вносни стоки от 1 януари

Китай ще намали от 1 януари 2020 г. митата върху повече от 850 вида вносни стоки, включително замразено свинско и замразено авокадо, съобщи Ройтерс, като се позовава на изявление на китайското финансово министерство. От 1 юли 2020 г. ще бъдат допълнително намалени и митата върху някои продукти от областта на информационните технологии.

В съобщение на комисията по митническата и данъчната политика на Държавния съвет на КНР, се посочва, че подобни мерки се вземат с цел удовлетворяване на растящото търсене от китайските потребители на чуждестранна продукция.

Китай отменя допълнителни мита върху някои американски стоки, но временно

Според данните, публикувани на сайта на финансовото министерство, ще бъдат намалени митата върху редица продоволствени стоки, продукти на химическата промишленост и нефтопродукти, включително керосин (от 9 на 0%) и дизелово гориво (от 6 на 1%), дрехи и килими (от 6 на 5%), промишлено, телевизионно и специализирано оборудване, оптични прибори, някои видове трактори и електрогенератори.

През следващата година китайските власти ще намалят допълнително митата на стоки от 23 страни, с които са постигнати споразумения за премахване на взаимните търговски ограничения. Сред тях са Австралия, Грузия, Коста Рика, Нова Зеландия, Пакистан, Перу, Република Корея, Сингапур, Швейцария и Чили, както и държавите от азиатско-тихоокеанския регион, се казва в съобщението на финансовото министерство.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?