Клинтън заяви, че повече няма да се кандидатира за политически постове

Хилари Клинтън, сн. БГНЕС
Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън заяви, че повече няма да се кандидатира за политически постове, но планира да остане ангажирана в политиката, съобщи ДПА.
 
Клинтън, която загуби президентските избори миналата година от Доналд Тръмп, беше интервюирана от Си Би Ес преди излизането утре на новата ѝ книга "Какво се случи", в която анализира предизборната кампания.
 
Бившата първа дама посочи, че няма да се стреми към президентската номинация на демократите през 2020 г., но няма да се откаже от политиката, защото смята, че бъдещето на страната е заложено на карта.
 
Клинтън разказва за основните моменти от кампанията, включително за решението на тогавашния директор на ЦРУ Джеймс Коми да поднови разследването за личния ѝ сървър за имейли, докато беше държавен секретар, което според нея ѝ е струвало изборите. 
 
Тя признава също, че е водила кампанията си по начин, който не е отговарял на настроенията в страната.
 
"Разбирах, че има много гневни американци заради финансовата криза, имаше и много омраза. Знаех това. Но вярвах, че е мой дълг да опитам да предложа решения, а не да го раздувам", каза Клинтън. 
 
Тя отчита това като грешка, защото "явно хората очакваха от мен да споделя гнева им". 
 
Клинтън заяви, че Тръмп, бивша реалити звезда, е признал, че да си президент е по-тежко, отколкото си е мислил, че ще бъде. "Така е, защото това не е шоу. А реалност", добави Клинтън. 
Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?