Клошар е прострелян с гранатомет в Панчарево

30-годишен мъж бе прострелян от ръчен противотанков гранатомет, открит в контейнер за отпадъци в столичния кв. "Панчарево", съобщи МВР. Инцидентът е станал днес около 11,05 часа на ул. "Беликата".

Раненият клошар Пано Георгиев е откаран спешно във Военномедицинска академия, където е опериран. Състоянието му е тежко.

Противотанковият гранатомет е сръбско производство, съобщи на мястото на инцидента директорът на СДВР ген. Румен Стоянов, цитиран от Радио Нет. Според него такива в българската армия нямало.

Гранатометът е бил открит от двама братя роми, които са ровили в контейнера.

Те се опитали да го разглобят с чук и при това е произведен изстрел - това е разказал братът на ранения - Иван Георгиев. Самият той не е пострадал, защото бил по-надалеч от гранатомета.

Гранатометите станаха често използвано оръжие за покушения срещу силови босове у нас. С гранатомет бе обстрелван Георги Пехливанов, сочен за наследник на покойния наркобос от СИК Поли Пантев. Приживе самият Пантев също бе атакуван с гранатомет. В армията все още не знаят следите на няколко ръчни противотанкови гранатомета, изчезнали преди 2 години от военно поделение, призна преди дни шефът на Генералния щаб ген. Никола Колев. Не можело да се установи дали грантометите са откраднати. Проверявало се дали са изчезнали от сандъците още преди да излязат от завода или по-късно.

Ген. Стоянов заяви още, че ще бъде проверена версия, според която двамата роми са донесли гранатомета. Той обаче не уточни дали двамата са криминално проявени.

Шефът на СДВР не изключи и възможността оръжието да е било скрито в контейнера, за да се извърши престъпление с него.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?