Кметицата на Перник недоволства от ЕС пред руска телевизия

Кметът на Перник и член на АБВ Росица Янакиева обяви в интервю пред руска телевизия, че ЕС повече взима, отколкото дава на страните членки.

"Много често в разговори с наши чуждестранни гости, които не са членове на ЕС, но са в очакване на членство, им казвам, че това, което ще дадат на ЕС, е доста повече от това, което ще получат. Говоря за ограниченията, които трябва да вкарат в законодателството си, за да бъде в съответствие с европейското и които в по-голямата си част са против интересите на гражданите на страната, ставаща членка на ЕС“, казва Янакиева във филм на телевизията РОССИЯ 24, цитиран от бТВ.

"Бях от тези, които в парламента вдигнаха ръка за това България да влезе в ЕС. Балансът между плюсовете и минусите на присъединяването към ЕС е много крехък. След като мина известно време, бих казала, че загубите все пак са повече“, допълва Янакиева.

Авторът на филма набляга на това, че много от интервюираните обясняват, че членството в ЕС не е такова, каквото са си представяли, като допълва, че в България вече няма производство и селско стопанство.

)

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?