Knight Frank отваря нов офис в София

Knight Frank отваря нов офис в София

Консултантска компания за имоти Knight Frank съобщи, че отваря офис в София в сградата на "Инрепред".

Това е естествена стъпка за международната компания предвид растящия пазар в българската столица и района. Понастоящем обемът от първокласни офис площи в София е 2.2 милиона кв.м, а други 500 000 кв.м се очаква да бъдат пуснати в периода 2022 – 2023 г.

Първоначално дейността на компанията ще се състои в консултантски услуги и посредничество при наемане и отдаване на офис площи за корпоративни клиенти. Целта на Knight Frankе да се утвърди като лидер в предоставянето на пълен набор от бизнес услуги в сферата на недвижимите имоти, е посочено в съобщението.

Софийският офис ще работи в тясно сътрудничество с всички офиси на Knight Frank в региона и с глобалната мрежа на фирмата, включително и със стратегическия партньор Newmark в САЩ.

Международната компания има 488 офиса в 57 страни по света. За нея работят над 20 000 души.

"Въпреки тези необикновени времена нашият европейски бизнес се развива все по-силно. С честването на своята 125-та годишнина, погледът ни е насочен към нашето бъдеще и именно по този повод сме много развълнувани да обявим откриването на новия ни офис в София и навлизането ни в толкова важен регион", казва Андрю Сим, управляващ директор на Knight Frank за Европа.

"София е град в близост до нашето вече доминиращо присъствие в Букурещ и Будапеща, така че това откриване е логичен ход, за да можем пълноценно да обслужваме съществуващите ни клиенти, присъстващи и в България", допълва Хорациу Флореску, председател и главен изпълнителен директор на Knight Frank за Югоизточна Европа (Румъния, Унгария, България).

"Тази стъпка, особено в тези времена, ще ни позволи да съживим важната роля, която офисната среда играе за фирмите и да помогнем за оформянето на бъдещето на работното място, тъй като компаниите все още искат да имат обособен централен офис за даден регион", споделя Любо Младенов, асоцииран директор на Knight Frank за България.

Споделяне

Още от Бизнес

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?