"Кодак" и "Ню имидж" заедно ще кандидатстват за "Бояна филм"

"Кодак" и "Ню имидж" обявиха във вторник намерението си заедно да кандидатстват за приватизацията на "Бояна филм", след среща с шефа на Агенцията за приватизация. От PR компанията на кандидатите обявиха обещанието на двете компании ако спечелят Киноцентъра, да продуцират по един български филм годишно, да предоставят техника на преференциални цени за производство на български филми и да ги разпространяват на световния пазар.

Това е вторият кандидат за приватизацията на 95% от Киноцентъра, която стартира в средата на юни. От АП съобщиха, че са получили пет писма от потенциални купувачи на "Бояна".

Още в края на юни намеренията си за участие обяви най-старата филмова студия в света - "Ийлинг студиос", откъдето обещаха цялостно технологично обновление на Киноцентъра и инвестиции в сценарии, обучение на персонала и разпространението на български филми.

На срещата в АП днес са били Питър Бойс, управляващ директор в "Йистман Кодак" и продуцентът Дейвид Варод от "Ню имидж - България".

В съобщението се припомня, че преди 5 години "Кодак" обзаведе модерно студио в "Бояна филм". Заедно с "Ню имидж", компанията обсъждала инвестиция във филмова лаборатория, необходима за подобряването на качеството на филмопроизводството в България.

Основаната преди 12 години в Лос Анжелис фирма "Ню имидж" присъства в България от 1998 г. и е осъществила близо 40 продукции, в които са били ангажирани над 150 български актьори.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?