Командоси задържаха мъж, барикадирал се в дома си и стрелял по полицаи

Командоси задържаха мъж, барикадирал се в дома си и стрелял по полицаи

Командоси задържаха 35-годишен мъж, който се беше барикадирал в дома си в тополовградското село Орешник. Операцията продължи близо 24 часа и приключи във вторник вечерта.

В нея се включиха 80 служители на реда от Специализирания отряд за борба с тероризма "Кобра", Жандармерията и хасковската полиция.

До операцията се стигна, след като вчера полицията потърсила мъжа по преписка за заплаха към друг човек. Той се заключил в къщата в село Орешник, оказал съпротива и открил стрелба с пушка към полицаите, съобщи БНТ.

Униформените не са били ранени. Около 18:30 във вторник мъжът сам напуснал дома си. Бил е задържан на подходящо място в селото от отряд "Кобра" като не е използвано оръжие. Операцията на полицията е внимателно планирана със специалистите от Института по психология на МВР.

По-късно стана ясно, че задържаният е Иван Тачалиев. Той бил обучен във Френския легион, като боравел добре с хладно, огнестрелно оръжие и взрив. В къщата в Орешник живеел сам, а хората го описват като добър човек. Случаят е предаден на прокуратурата.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?