Комбайнери откриха изгубеното тригодишно дете край русенско село

Тригодишният Димо, който се изгуби преди пет дни в района на русенското село Смирненски е открито живо и в относително добро здравословно състояние в петък.

Пожарникари, полицаи и доброволци обхождаха пет дни района в търсене на загубилото се момче.

В петък към 15 часа то е открито от земеделски работници, които чули плач от храсти около житна нива, недалече от гориста местност край село Тетово.

Линейка е откарала детето в болницата в Русе. Прегледите са установили, че детето е силно обезводнено, няма никакви съществени наранявания. Момчето е с охлузни рани и кърлежи по тялото. Направен е първоначален преглед, взети са му кръв и урина за изследвания и му е поставен венозен източник, през който да се вливат необходимите медикаменти, нужни за подобряване на неговото състояние.

Детето е прието в реанимация, а след стабилизиране на състоянието му ще бъде преместено в отделението по Педиатрия към болницата, където ще продължи лечението му.

Тригодишният Димо изчезна в понеделник в държавната гора между селата Смирненски и Тетово, край Русе. Семейството му, което се препитава с бране на билки, дошло от Търговищко, за да бере липов цвят.

В четвъртък пък бе открит 9-годишният Станимир, който прекара три дни в гора в Карловско. След откриването му Агенцията за закрила на детето задейства процедура по настанявеното му в приемно семейство заради твърденията му, че е жертва на домашно насилие.

Споделяне