Компанията за управление на Дунав мост 2 ще бъде в София

Седалището на компанията за управление на втория мост над Дунав при Видин - Калафат ще бъде в София. За това са се договорили премиерите на двете страни Бойко Борисов и Виктор Понта. Това съобщи българският премиер в Букурещ.

Съгласно предварителните договорки таксите за преминаващите автомобили ще отиват в Румъния, а за България ще остават приходите от жп транспорта.

Двамата премиери ще минат по моста на 24 октомври, съобщи още Борисов.

“Партиите са си партии, изборите са си избори, но ние имаме прагматични задачи, които да решаваме. Договорихме се – следващата сряда в 15.00 часа заедно да преминем по Дунав мост 2, тъй като вече е присъединен. Имаме потвърждение и от еврокомисаря Хан. Така че - двете партии, румънската социалистическа, и нашата десница, в сряда, в 15.00 часа, ще преминем по присъединен Дунав мост 2.” Това заяви премиерът Борисов в Букурещ след среща на лидерите на ЕНП. Освен с тях той е успял да се срещне и с Виктор Понта.

Неотдавна лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев обеща да уреди на Борисов среща с Понта за да решат проблемите относно бъдещата експлоатация на моста.

Споделяне

Още от България