Конференция за злото и страданието в обществото организира СУ

Съгласно представителното проучване на европейския социологически институт "Евробарометър", българите се чувстват най-нещастни в сравнение с всички останали европейски народи. Немалка част от тях вижда бъдещето си в още по-мрачни тонове. Обществото е раздирано от пороци и от тежки личностни и социални проблеми. Преобладава усещането за някаква обреченост, за непобедимост на злото.

Конференцията, организирана от сдружение ХАРТА на 28 април, от 10 часа в аудитория 252 на СУ “Св. Климент Охридски“, си поставя за цел да повдигне дискусия по философско-богословската страна на проблема за злото и страданието и да се вгледа в социалните му измерения.

Основният доклад ще бъде изнесен от д-р Брус Литъл (САЩ), професор по философия в Югоизточната баптистка богословска семинария и изследовател в Центъра за вяра и култура L. Russ Bush. Той ще се спре на едно от най-силните възражения срещу християнския светоглед: “Ако съществува Бог, защо допуска ужасни злини, които продължават да се ширят около нас?”

Другите говорители, сред които депутатът от ДСБ д-р Н. Михайлов, са избрали теми от практичен интерес като “Зло и политика“, “Образът на злото в медиите“, “Оказване на духовна подкрепа на тежко болни или наркозависими хора“.

Повече информация за конференцията можете да получите на нейния официален сайт: http://harta-bg.info/home/konferencia_apr_2007/.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?