Конгресмен заяви, че няма доказателства за твърденията на Тръмп за подслушване

Конгресмен заяви, че няма доказателства за твърденията на Тръмп за подслушване

Конгресменът Девин Нунес от Републиканската партия на САЩ, който защити твърдението на президента Доналд Тръмп, че тогавашният президент Барак Обама е наредил небостъргача Тръмп тауър да се подслушва по време на изборите през 2016 г., заяви в четвъртък, че няма никакви доказателства в подкрепа на твърдението, предаде Ройтерс.

"Не мисля, че наистина е имало подслушване на Тръмп тауър", заяви Нунес. Той добави, че ако се разглеждат буквално изявленията на Тръмп в Туитър, "очевидно президентът бърка".

Нунес е председател на Комисията по разузнаване в Камарата на представителите. Той добави пред медиите на Капитолия, че ако Тръмп има опасения за други случаи на подслушване, комисията ще иска да научи за това.

В интервю за телевизия "Фокс нюз", части от което бяха предварително излъчени снощи, президентът Тръмп каза, че обвиненията, които той отправи срещу своя предшественик за подслушване на Тръмп тауър в Ню Йорк "не следва да се възприемат твърде тясно и конкретно". Подслушването "се разпространява на множество различни неща", добави той.

Тръмп намекна, че по въпроса могат да се очакват допълнителни новини в най-близко време. "Смятам, че ще узнаете няколко интересни неща в близките две седмици", каза той.

Най-високопоставеният представител на опозиционната Демократическа партия в комисията по разузнаване също заяви миналата седмица след среща с директора на ФБР, че не е видял никакви доказателства за твърденията на Тръмп. По-рано тази седмица говорителят на Тръмп Шон Спайсър заяви, че президентът е уверен, че министерството на правосъдието ще представи доказателства за подслушване от страна на предишната администрация. Той добави, че твърдението може да се отнася до средства за наблюдение, които не се включват в тясната дефиниция на подслушване и че президентът е имал предвид цялата администрация на Обама, а не само президента.

Министерството на правосъдието трябва да предаде доказателства за подслушване на комисията по разузнаване на Камарата на представителите преди насроченото за понеделник заседание за евентуалната руска намеса в изборите в САЩ.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?