Контрапротест: "Долу ръцете от Валери (Симеонов)"

Валери Симеонов

С транспаранти с надписи "Долу ръцете от Валери", "Валери - смел и честен патриот", представители на браншови организации и симпатизанти на Валери Симеонов се събраха в понеделник на протест пред сградата на Народното събрание.

Всъщност, това бе контраротест в защита на лидера на НФСБ Валери Симеонов бе по повод искането за неговата оставка от страна на майки на деца с увреждания, обединени в гражданската инициатива Системата ни убива.

Миналата седмица парламентът прие проекторешението за назначението му на зам.-председателския пост с гласовете на ГЕРБ, Обединени патриоти и БСП. ДПС напусна пленарната зала. Веднага майките на деца с увреждания се организираха в протест с искания не само за оставка на Валери Симеонов, но и на всеки депутат, гласувал за избирането му. Причината за недоволството им са думи, изречени от Валери Симеонов преди една година, заради които той напусна вицепремиерският пост.

В почивните дни председателят на парламента Цвета Караянчева подкрепи Валери Сименов за новия му пост в парламента. В Златоград тя коментира въпроса пред медиите като посочи, че за думите си преди една година Валери Симеонов е понесъл своя кръст.

Контрапротестът на браншовите организации в подкрепа на Симеонов бе под наслов "Демокрация или диктатура". Не повече от двайсет души се събраха пред сградата на парламента, за да заявят, че Валери Симеонов е достоен човек, направил много за българската държава, за малкия и среден бизнес.

Ще останем тук, докато не убедим майките, че този път протестът им е несправедлив, посочиха от малкия и среден бизнес.

"Събрали сме се тук, за да подкрепим един български политик, който с действия, а не на думи, с работа показа, че помага на хората и стои зад малкия и среден бизнес и защитава правата ни". Това заяви Симо Симов от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива. Думите му подкрепиха Иван Дойчев от Национална асоциация за здравословно хранене на децата и Андон Андонов от Национално сдружение "Българската домашна ракия".

"Искахме да го подкрепим и миналия път, когато подаде оставка като вицепремиер. Но той отказа подкрепата ни и заяви: "Ще поема отговорността си пред майките и ще си нося кръста за това, което съм казал". Това, което се случва днес, обаче, е несправедливо. Защото, с цялото ни уважение - освен майките, има и хора, които създават работни места, създават брутен вътрешен продукт, плащат данъци. А за да се решат проблемите, каквито имат майките - трябва някой да работи. Валери Симеонов помага на хората, които работят и плащат данъци. Той е необходим. И още веднъж ще кажем - политик, който е показал, че защитава правата на малкия и среден бизнес", посочи Симо Симов от представителите на Асоциацията на малките търговци на горива, цитиран в съобщение на пресцентъра на партията на Валери Симеонов, НФСБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България