Костов прогнозира голямо бъдеще за Прошков, ако е последователен

Приемам оставката на Прошко Прошков като негов личен избор. Той е силен политик, който успя да спечели два поредни избора (за да стане кандидат за кмет на "Синята коалиция" в София, бел.ред.) и има голямо бъдеще, ако бъде последователен в позициите си, коментира в понеделник лидерът на ДСБ Иван Костов по повод решението на Прошко Прошков да напусне ръководството на партията.

Прошков беше кандидат на Синята коалиция за кмет на София, но остана трети на вота след Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) и Георги Кадиев. Преди това той успя да спечели вътрешнопартийния вот срещу Петър Москов, а после надделя и над Владимир Кисьов от СДС в битка да бъде номиниран от коалицията.

В петък Прошков обяви, че остава в партията, но напуска ръководството, защото не одобрява пътя, по който формацията върви. Той остро разкритикува апаратните игри между ДСБ и СДС, непоследователната политика към ГЕРБ и обясни поредицата от неудовлетворителни резултати на изброи с липсата на трезв анализ за причините.

"Ние не сме голяма партия и не можем да си позволим да инвестираме там, където не виждаме, че се задава успех. В ДСБ има и други млади хора", коментира Костов, напомняйки третото място на Прошков на кметските избори.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?