Ковачки стана концесионер на градската баня в Благоевград

Кметът на община Благоевград Костадин Паскалев и Христо Ковачки - представител на фирмата "Кристо 2008" ЕООД, подписаха в понеделник концесионния договор за сградата на Хигиенна баня номер1 в Благоевград.

Ковачки беше определен от общинските съветници за концесионер с абсолютно единодушие в края на април след втори търг за отдаването на градската баня. На първия Ковачки беше класиран на второ място след благоевграската "Чайна бул", но процедурата беше отменена.

На концесионера се дава право на експлоатация, реконструкция, надстрояване, рехабилитация и изграждане на спа център. Освен това концесионерът ще трябва да извърши инвестиции в размер на 4.2 млн. лева през първата година и половина от подписването на договора, като при необходимост да извърши и смяна на довеждащ водопровод и модернизация за 600 000 лева. Минималното годишно концесионно плащане за срока на концесията е в размер на 144 000 лв. Срокът за концесия на Хигиенната баня е 25 години.

Според решението в сградата ще бъдат направени отделни бани за мъже и жени, джакузи, сауна, турска баня, както и зали за масажи. В сградата ще бъде обособена хотелска част, ресторант, кафе, лоби бар и конферентна зала.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?