КПКОНПИ се похвали със спечелени дела за 10 млн. лв.

КПКОНПИ се похвали със спечелени дела за 10 млн. лв.

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) успя да спечели дела за конфискация на незаконно придобито имущество в размер на близо 10 милиона лева.

Най-голямата конфискация е допусната от Окръжен съд – Русе, който е уважил иск за 6.15 милиона лева срещу Филип Маринов. Той е обвиняем за укриване на данъци, парите трябва да бъдат взети от фирмите на Маринов.

В същото време Окръжен съд – Пловдив постановява конфискация на имущество за 1.57 милилиона лева Спас Спасов, който също е обвиняем за укриване на данъци.

На този фон Хасковският окръжен съд е уважил иск в размер на 622 000 срещу Ангел Атанасов, който е обвиняем за трафик на хора по границата с Турция.

Софийски апелативен съд постанови отнемане на имущество за 195 000 лева от Димитрия Таскова. Делото е започнало, след като Таскова е била обвинена за имотна измама. В полза на държавата е отнета къща с гараж в София.

Върховният касационен съд отнема от адв. Диляна Дончева имущество в размер на 376 000 лева. В тази сума влиза апартамент в София, дялове от фирми и пари по банкови сметки. Преди това тя е била осъдена за участие в организирана престъпна група за набиране на бременни жени с цел продажба на децата им. От 2013 г. е придобила статут на постоянно живеене със семейството си на индонезийския остров Бали.

Окръжен съд – Велико Търново е уважил иск срещу Дияна Петрова. Тя е обвиняема за трафик на жени с цел разврат. От Петрова и от свързаните с нея лица се отнема сумата от 374 238, 19 лв. и автомобил "Мини Купър" на стойност 10 800 лв.

Русенският окръжен съд е уважил искове в размер на 59 хиляди лева срещу Петър Георгиев и свързано с него лице. На отнемане в полза на държавата подлежат и 11 леки автомобила. Георгиев е обвинен от прокуратурата за извършване на телефонни измами, докато е бил в затвора.

Споделяне

Още от България