Красимир Каракачанов:След изборите България не трябва да е заложник на етническите партии

Основната цел на ВМРО-БНД в следващия парламент е България и българските интереси да не са заложник на етническите партии, заяви на пресконференция в Русе Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, цитиран от БТА.

Етническият модел у нас не е заслуга на ДПС, а точно обратното - ДПС с действията си за етнически назначения в държавните администрации, намесата в големите приватизационни сделки, източването на държавния резерв и етническото разпределяне на държавния фонд "Земеделие" провокират етническия мир, каза Красимир Каракачанов. Според него с цел за политически пазарлъци се създават и множеството ромски партии.

Красимир Каракачанов подчерта позицията на ВМРО, че трябва да се сложи край на непрекъснато нарастващите ромски претенции за повече права на етнически принцип, отколкото на българите.

Каракачанов каза, че се очаква той да оглави русенската листа на коалиция БЗНС-НС, ВМРО-БНД и ССД за парламентарните избори.

Критерий за определяне на водачите на коалиционните листи в другите избирателни райони ще е резултатът от последните местни избори, обясни Каракачанов.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?