Кръстьо Петков напусна ПГ на левицата

Лидерът на Обединения блок на труда (ОБТ) Кръстьо Петков обяви в понеделник, че напуска парламентарната група на “Коалиция за България” и става независим депутат.

Петков оповести решението си само ден след като подписа политическо споразумение със социалдемократите на Александър Томов и НДПС на Гюнер Тахир за съвместно явяване на предстоящите избори под името “Коалиция на Розата”.

Петков напусна формата “Нова левица”, след като в края на февруари 2004 г влезе в коалиция Български републикански блок (БРБ) с НДПС и НС-БЗНС на Яне Янев. Той обаче формално остана член на ПГ на левицата.

Лидерът на ОБТ аргументира напускането на групата с мотива, че в предизборния период трябва да се отправят ясни послания към избирателите. Петков съобщи, че е изпратил писмо до лидера на БСП и председател на ПГ на “Коалиция за България” Сергей Станишев, с което го информира за намерението си. Депутатът е уведомил и председателя на Народното събрание Борислав Великов.

До излизането на Кръстьо Петков, “Коалиция за България” бе единствената парламентарна група, която не намаля или не се разрои по време на мандата на 39-тото Народно събрание.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?