Критични часове в един турски ресторант в Барселона

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двама от терористите, осъществили кървавото нападение в Барселона вчера, се опитали да влязат в един турски ресторант - Бар Луна де Естамбул (Bar Luna de Estambul) в района на булевард "Рамблас". Турският вестник "Ватан", цитиран от БТА, публикува в петък разказ на собственика на ресторанта.

"Вършех обичайната всекидневна работа в ресторанта. Внезапно чух силен шум. Видях, че една камионетка се блъсна в съседната стена. Много хора панически тичаха насам-натам. Не разбрах какво точно става, но много хора се втурнаха вътре в ресторанта, имаше и няколко ранени. В този момент разбрах, че става нещо страшно. Инстинктивно се втурнах към вратата и я заключих, за да запазя живота на хората и персонала. После свидетели разказаха, че двама от терористите се опитали да влязат в заведението. След това се вмъкнали във входа на сградата и се качили на покрива", разказва 27-годишният Ерджан Джан.

По думите му полицаите веднага пристигнали на мястото на атаката.

"Наоколо имаше много ранени и бяха взети охранителни мерки. Пристигнаха и линейки, които откараха ранените. Полицаите часове наред останаха в ресторанта. Твърди се, че терористите, след като не успели да влязат в ресторанта, се качили на покрива на сградата, за да избягат".

Вестник "Ватан" пише, че собственикът на ресторанта е родом от Диарбекир и се е заселил в Барселона преди 11 години. Заведението било сред най-посещаваните от туристите.

Вестникът помества и извадки от испанския печат: "Испания говори за турчин, който не пусна терористите в ресторанта си".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят