Кунева обеща да махне "данък несигурност" и гарантира 72% заетост

Без коалиции с ГЕРБ, БСП и ДПС преди или след изборите

Меглена Кунева, сн. БГНЕС

Обещание да премахне "данък несигурност" в обществото, да изтегли икономиката ни от криминалното подземие, да осигури заетост от 72 на сто и радикална здравна реформа, ако Движение "България за гражданите" (ДБГ) спечели парламентарните избори догодина, даде председателят ѝ Меглена Кунева в неделя на втората среща на софийската организация на партията.

По думите ѝ в момента страната ни произвежда "скрап, скръб и дървесина". "Всеки завод, който се приватизира, след това се довежда до фалит и се нарязва на скрап", посочи Кунева. Без работа са останали 300 хил. души, заедно със семействата им засегнатите от безработицата са поне 600 000 души - един голям град, допълни тя. "Кой ще поеме отговорността, че преряза лентата на този призрачен град на отчаянието хора", попита Кунева и допълни, че се страхува не от гнева, а от отчаянието, от "хората с наведените рамене".

 

Лидерът на "България за гражданите" очерта три стълба на предизборната кампания програмата на партията - граждански, икономически и "България на бъдещето". "Третият стълб - това е България на бъдещето. Това е онова, което ние знаем, че през първия си мандат няма да можем да го осъществим, че ни трябва наистина съгласие в обществото, не само продължавано в годините, а силно, стабилно, убедено съгласие - сега. Няма как, ако повече от 60 - 70% от хората не подкрепят някаква политика, тя да има резултат", посочи Кунева

 

В края на нашето управление заетостта трябва да достигне 72 процента от работната сила, а след втората година устойчивият средногодишен темп на растеж трябва да е по-висок от средния за ЕС, набеляза още цели тя.

 

"Ще предложа и съм сигурна, че партията ще ме подкрепи, да отпадне един данък - данъкът несигурност. Да отпадне една такса - таксата да имаш телефона на премиера, за да можеш да произвеждаш бира", допълни тя.

 

Бившият еврокомисар за защита на потребители обясни, че ДБГ ще участва самостоятелно в предстоящите парламентарни избори, а след парламентарния вот движението при никакви обстоятелства няма да участва в коалиционно правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС.

 

Ние правим коалиция с гражданите, изправяме се не само срещу ГЕРБ, а срещу целия политически картел, който управлява страната, заяви Кунева. “Преди месец ГЕРБ, БСП и ДПС сформираха Тройна коалиция при избора на новия състав на Висшия съдебен съвет. Зад гърба на гражданите те се договориха и отложиха реформата в съдебната система. Този избор лиши БСП и ДПС от моралното основание да се наричат алтернатива на ГЕРБ”, каза лидерът на "България за гражданите".

 

Тя определи подготвения от ГЕРБ проект на бюджет за 2013 г. като "бюджет на отчаянието".

 

"Спрете с тази стабилност. Не може да се гордееш с това, че си стабилен, когато стабилността те остава на дъното" призова управляващите Прошко Прошков

 

"Достигнахме ниво на бедност, което не е обикновената бедност. Тя е нивото на унизителната бедност", коментира и скулпторът Велислав Минеков:

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?