Кунева ще води евролистата на Реформаторския блок

Малинов, Лукарски и Исмаилов я следват, списъкът на ГЕРБ допълнен с Ковачев, Неделчева и Уручев

Кунева ще води евролистата на Реформаторския блок

Лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева ще е водач на листата на Реформаторския блок за евроизборите, реши в събота разширеното заседание на Гражданския съвет на Реформаторския блок.

Решението не изненадва никого, както и следващите в списъка на претенедентите за Европарламента на обединената десница. Това са зам.-председателят на ДСБ Светослав Малинов, който и в момента е евродепутат, следван от лидера на СДС Божидар Лукарски и председателя на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов. Листата се затваря от лидера на БЗНС Николай Ненчев, въпреки че бяха обявили мястото за преподавателя в Софийския университет Димитър Бечев.

Реформаторите се надяват да получат поне три места в новия Европейски парламент. Кунева бе водач на евролистата на НДСВ при предишните европейски избори през 2009 г. и бе избрана за депутат в ЕП, но предпочете да запази позицията си на еврокомисар.

Пред делегатите на Реформаторския блок, говорителят на Реформаторския блок и лидер на "Демократи за силна България" Радан Кънев каза, че са повярвали на Меглена Кунева, защото тя е човекът, който ще направи всичко необходимо в Европейския парламент, една гаранция, че България няма да остане ничия земя между Европа и Русия.

По-късно през деня и ГЕРБ обяви в Кърджали имената след водача на евролистата си - бившият министър по европейските фондове Томислав Дончев и сегашен народен представител. Това са досегашните евродепутати Андрей Ковачев, Марина Неделчева,позната напоследък като Мария Габриел и Владимир Уручев.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?