КЗК глоби фирма за имоти за кражба на търговска тайна

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби бивши служители на агенцията за бизнес имоти “Фортън Интернешънъл” заради злоупотреба с фирмена информация, която представлява търговска тайна, съобщиха в сряда от антимонополния орган. Жалбата е подадена от “Фортън”.

Проверката на КЗК е установила, че бившите служители на агенцията за недвижими имоти “Фортън Интернешънъл” Вили Кормева, Красимир Димитров, Савина Танчева и Радостин Хаджииванов са напуснали и са основали собствена компания “Соурс” ООД за посредничество с недвижими имоти. Новата фирма оперира в същия сегмент на пазара за недвижими имоти и е разпространявала оферти до клиентите на “Фортън” от свое име. Използвана е и поверителна информация за недвижими имоти в близост до проекта за изграждане на “София еъпорт център”, който се управлява от именно от “Фортън”. Документите, изнесени от бившите служители на агенцията, представляват интелектуална собственост на “Фортън Интернешънъл”.

Глобата за фирма “Соурс” ООД е в размер на 12 хил.лв. Всеки от четиримата служители е бил санкциониран допълнително с по 1000 лв.

Споделяне

Още от Имоти