КЗК глоби "Практикер" за дъмпингова продажба на стоки

КЗК глоби "Практикер" за дъмпингова продажба на стоки

Глоба от 83 655 лв. наложи Комисията за защита на конкуренцията на веригата хипермаркети "Практикер" за това, че е продавала надуваеми басейни и аксесоари на дъмпингови цени, съобщиха от антимонополния орган в понеделник.

Санкцията представлява 0,1% от нетните приходи от продажби на дружеството за предходната финансова 2013 г.

Наказанието е защото дружеството е продавало в периода март - октомври 2013 г. на територията на цялата страна надуваемите басейни и плажни аксесоари на цени под тези за тяхното производство.
.
Комисията счита, че независимо от посочените от страна на дружеството обективни предпоставки, довели до предлагането на съответните стоки на цени под себестойността им, поведението на ответното предприятие е укоримо от гледна точка на правилата на лоялната конкуренция. Нарушението е в състояние да пренасочи потребителското търсене поради наличие на ценово предимство и да допринесе за нелоялното привличане на клиенти, посочват от КЗК.
 
При определяне на санкцията Комисията е взела под внимание тежестта и продължителността на нарушението, както и икономическото състояние на ответното дружество.

Споделяне

Още от Бизнес