"Ламс холдинг груп" ще стопанисва плажа на Златните пясъци

Сегашният наемател на атрактивния плаж на Златните пясъци "Ламс холдинг груп" ще бъде и негов концесионер в следващите 10 години, реши правителството в сряда. За ивицата наддаваше и акционерното дружество 'Златни пясъци".

В началото на година държавата отмени обявената процедура по концесията на плажа заради неизрядни документи на кандидатите "Златни пясъци" АД и "Ламс холдинг груп". Те обжалваха пред Комисията за защита на конкуренцията, която пък определи жалбата като основателна. Държавата не обжалва решението на КЗК пред Върховният административен съд и прие документите обтатно.

Бургаската компания "Ламс холдинг груп" е собственост на бизнесмена Иван Лапчев. Съдружникът му Арташес Тер-Овсепян беше застрелян в софийския хотел "Амбасадор" през 2001 г.

Кабинетът възложи в сряда на регионалния министър Асен Гагаузов да сключи анекси към концесионните договори за четири морски плажа: "Варна - Буните", "Рибарски", "Офицерски" и "Буните II". Според официалното съобщение договорите ще бъдат променени, за да съответстват на законите за устройството на Черноморското крайбрежие и за концесиите. Концесионерите от тази година трябва да освободят 50% от плажа за свободно ползване от гражданите.

Споделяне

Още от Бизнес