"Лекари по време на пандемия": документална поредица разказва за работата с Covid-19

"Лекари по време на пандемия": документална поредица разказва за работата с Covid-19

Български лекарски съюз и сдружение "Избери България" започват социално значима документална поредица "Лекари по време на пандемия".

Поредицата "Лекари по време на пандемия" ще срещне зрителите с тези, които и след извънредното положение продължават да се грижат за своите пациенти. Сега, когато постепенно възстановяват ритъма си на работа, те ще споделят преживените трудности и новите предизвикателства. Ще говорят не само лекари от т.нар. "първа линия", но и онези, които трябва да лекуват в условия на карантина, когато пациентите се страхуват да отидат в болница или на преглед.

Как се отразява новият вирус на съществуващите заболявания и какви ще са правилата за поведение на пациентите с различни диагнози в реалността на Covid- 19 разказват героите на поредицата - специалисти по различни социално значими заболявания.

"Във времето, когато светът е покосен от пандемията от Covid- 19, в България погледите на надеждата са отправени към лекарите. След години на недооценяване, критики и подозрителност, обществото, политиците и медиите отново се обърнаха към хората, в чийто ръце е здравето ни. Реабилитацията, случила се спонтанно и във време на нужда, е съвсем заслужена. Сред българските лекари има примери на всеотдайни, знаещи и можещи специалисти, които прилагат най-добрите медицински практики,

допринасят за здравето на пациентите и спасяват живота им", казват авторите.

Информация можете да намерите в каналите във Фейсбук и YouTube.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Как да се подходи с новата детска болница?