Летище Пловдив преговаря за полети до Близкия Изток

Летище Пловдив

Ръководството на летище Пловдив започва преговори за нови дестинации извън Европа - до Близкия изток. Товасъобщи в неделя БТА, цитирайки изпълнителният директор на аерогарата Дойчин Ангелов след участието му на международна авиационна борса в Абу Даби.

Проведени са били разговори с нискотарифни арабски авиокомпании, които са заявили желание за полети до България. По отношение на европейските дестинации той съобщи, че се разговаря с още един превозвач освен с „Райън еър”.

На авиационната борса са участвали представители на 300 авиокопамнии и на 330 летища от цял свят. В рамките на форума Ангелов е провел 16 срещи с авиокомпании.

Възможностите да се разкрият дестинации до Турция се увеличават, тъй като са започнали преговори с още две турски авиокомпании. Има проявен интерес от испански авиопревозвач за нова дестинация до Испания, твърди шефът на летището.

Всички авиокомпании обаче поставят въпроса за стимули, което по думите му показва, че ролята на фонда за развитие на летище "Пловдив" е много сериозна за бъдещето на аерогарата.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?