Либия посъветва Соломон Паси да види какво е “пряка народна демокрация”

Либийският министър на информацията заяви в четвъртък, че Соломон Паси трябва "да се запознае отново с това какво представлява пряката народна демокрация в Либия" и изрази надежда, че бившият външен министър на България ще има възможност "лично и като парламентарист" да я оцени "правилно и разумно".

Коментарът му беше във връзка с изявленията на Паси по бТВ, че либийската държава представлява пирамидална структура, на чийто връх стои полковник Муамар Кадафи и всички решения зависят единствено от него.

Изявлението на министъра беше разпространено от либийската осведомителна агенция ДЖАНА. В съобщението се казва, че шефът на парламентарната комисия по външна политика се е отклонил от темата на разговора - процеса със заразените със СПИН либийски деца - и неправилно е определил системата на Либийската Джамахирия като "пирамидална".

По повод изказването на Паси за изоставането на мюсюлманите от евроатлантическия свят и близо петвековната цивилизационна пропаст между тях, либийският министър заявява, че се надява това да не е част от медийната кампания срещу мюсюлманите, която според него се води от европейските медии.

Споделяне

Още от България